Tesettür Style

26 Temmuz 2011 Salı

York Testi


Hergün yediğimiz ve genel yargılarla çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bazı yiyecekler aslında vücudumuzda olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Genel kanıya göre süt oldukça sağlıklı bir besindir ancak bazılarının metabolizması tarafından sindirilemiyor olabilir ve olumsuz tepkimeye yol açabilir. Bu durumun adı Gıda İntoleransıdır ve kilo almadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa neden olabilir.

İşte bu nedenle geliştirilen York Testi, hangi gıda veya gıdalara karşı intoleransınız olduğunu hemen öğrenebileceğiniz bir kan testidir. Parmak ucunuzdan alınan bir damla kan incelenerek, vücudunuzun hangi besinlere karşı intoleransı olduğu tespit edilir ve testin neticesine göre uygulamanız gereken 'kişisel' beslenme planı oluşturmanıza yardımcı olunur. Böylelikle hastalıkların iyileşmesi noktasında önemli bir adım atılmış olur. yapılan bir araştırmaya göre testin neticesinde bazı hastalıkların iyileşme oranı aşağıdaki gibidir.

Kronik Semptomlar                         Belirgin İyileşme



Gastro-intestinal                                    80%

Solununum                                            72%

Nörolojik                                              78%

Dermatolojik                                         76%

Kas-iskelet sistemi                                64%

Psikolojik                                             81%

Diğer                                                   79%

Ülkemizde özellikle İstanbul ve Ankara'da büyük merkezlerde uygulanan York testi biraz pahalı olmasına rağmen oldukça fazla rağbet görüyor. Özellikle zayıflamak isteyen bayanların çokça tercih ettiği bu test sonucunda uyguladıkları doğru beslenme programıyla zayıflayan birçok arkadaşım var benim de. Sağlık herşeyden önce gelir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder